portfolio

school centre interlaken

new nursing school

more

The new building is the largest part of a group of smaller buildings on the edge of a hospital area. Its importance for the hospital’s future is expressed by its confident position sideways to the orthogonal complex of the rest of development. A prefabricated block containing classrooms is inserted into the solid part, containing the entrance and adjacent rooms. A strip of skylights on the border of those two blocks was designed to provide light into the corridors and the main staircase. This solution accentuates the volumetric segmentation of the building. The second strip of skylights follows the ramp rising to the front door and illuminating the corridor below. The corridor links the school with the hospital system of underground operation veins. Classes are overlooking a mountain landscape with Eiger, Mönch, and Jungfrau Mountain peaks.

  • addressInterlaken
    Switzerland
  • year1993
  • investorOblastní nemocnice Interlaken
  • design teamPeter Baumgartner, Richard Doležal, I+B Architekten
  • collaborationfalse
  • photographs/visualizationsfalse
  • tags
  • share:facebook
    twitter
    pinterest
plans
location on the map