The Prague architectural office DaM was established in 1989. Its founders Richard Doležal and Petr Malinský have now four partners – Petr Burian, Jiří Havrda, Jiří Hejda, and Jan Holna. The practice designs buildings all around the Czech Republic and abroad, although the major part of its built projects is located in Prague. An important part of the job portfolio is renovation and modernisation of historical buildings often associated with modern extension/addition aside from new buildings. The DaM’s permanent team currently consists of about 25 persons – mostly architects. The practice is backed up by a range of experienced specialty offices providing services in related fields and thus it is able to guarantee that clients get complex projects including negotiation with authorities even for big-scale developments.
Narozen 1970 v Praze. Fakultu architekturu ČVUT v Praze studoval v letech 1988-1995. S kanceláří DAM architekti (dříve DaM), kde se stal roku 2006 jedním z partnerů, začal spolupracovat již v době studií (1991). Paralelně s prací zde sbíral také zkušenosti na převážně soutěžních projektech s architektonickou kanceláří HŠH architekti (1997-2007). Od roku 1998 je členem České komory architektů s autorizací.
hide CVNarozen 1953 v Ostravě. Značnou část svého života prožil ve Švýcarsku, kam jeho rodina v roce 1968 emigrovala. Zde také mezi roky 1973-1980 absolvoval studium na fakultě architektury ETH Curych, včetně profesních stáží v Curychu, Kolíně nad Rýnem a Salamance ve Španělsku. Mezi léty 1980-1994 byl nezávislý spolupracovník ve švýcarských architektonických kancelářích Palliard + Leemann (Curych), Andrea Roost (Bern) a následně coby hlavní návrhář v I + B Architekten (Curych, Bern). V letech 1982- 2006 vedl vlastní architektonickou kancelář v Bielu a Curychu ve Švýcarsku. V revolučním roce 1989 došlo v Praze k setkání s Petrem Malinským a následně založení architektonické kanceláře DaM (dnes DAM architekti), kde je dodnes jedním z partnerů.
hide CVNarozen 1969 v Liberci. Absolvoval ČVUT Fakultu architektury v Praze a Université de Montréal, École d'architecture v Kanadě. Během devadesátých let pracoval v řadě českých i zahraničních architektonických kanceláří, například v ateliéru Manfred Wolff-Plotteg (Graz, Rakousko), architekt Ivan Považan (Frankfurt, Německo), PAK - Pata a Kordovský (Praha), ARCHIBO (Praha) či Stopro (Praha). Od roku 1996 je členem Obce architektů, o dva roky později v roce 1998 se stal autorizovaným členem České komory architektů. První společné práce s kanceláří DAM architekti (tehdy DaM) začaly vznikat v roce 1999. O sedm let později se stal jedním z partnerů.
hide CVNarozen 1970 v Praze. Fakultu architektury ČVUT studoval v letech 1988–1995. Již během studií spolupracoval s Atelierem 91 profesora Sedláčka v Praze, zároveň se věnoval i samostatné projektové činnosti - rodinným domům a interiérum. S DAM architekti (dříve DaM) začal spolupracovat v roce 1993. V roce 2006 se stal partnerem. Autorizovaným členem České komory architektů je od roku 1998. Od roku 2019 působí na pozici městského architekta městské části Praha 22.
hide CVNarozen 1972 v Praze. V letech 1990-1996 studoval na Fakultě architektury, České vysoké učení technické v Praze. Poté rok působil v architektonické kanceláři PAK (Pata a Kordovský), Praha. V roce 1997 začal spolupracovat s DAM architekti (dříve DaM), kde je od roku 2006 partnerem a od roku 2014 také jednatelem. Od roku 2015 působí jako člen dozorčí rady Kverulant.org o.p.s. O rok později v roce 2016 se stal také lektorem na ARCHIP (Praha). Autorizovaným členem České komory architektů je od roku 1999.
hide CVBurian Petr
Vařit sám je nuda. Jíst sám - ještě větší! Za mne tedy: bez lidí. Za plotnou i za stolem.
Cirmonová Veronika
Bez kreativního chaosu.
Doležal Richard
Bez vývrtky, dobře vychlazeného vína, skleničky a ostrého nože. Zbytek je formalita.
Havrda Jiří
Bez red hot chili peppers and Red Hot Chili Peppers.
Hejda Jiří
Bez někoho, pro koho by mě bavilo vařit, protože vařit jen pro sebe nestojí za to, vaření je společenská událost.
Holna Jan
Bez rychlovarné konvice. Abych si měl v čem uvařit párky...
Hora Štefan
Základní ingrediencí, bez které se v kuchyni neobejdu, je dostatečně hlasitá a přiměřeně ostrá muzika.
Hůla Antonín
Základní ingredience v kuchyni je pro mě SVĚTLO.
Chitovová Iveta
Impulsu, Imaginace, Invence, Intelektu, Ideálu.
Jansová Ivan Adéla
Bez chuti k jídlu, pár základních ingrediencí a žádostivě hledícího kocoura na okenním parapetu.
Jechová Adéla
Bez vášně a následného žáru, co uchvátí kuchyň do požáru.
Kozohorská Hana
Bez myčky nádobí by to u nás doma bylo na rozvod!
Müller Robin
Bez dýchatelné atmosféry, teploty 290-303K, min. 150lux na pracovní desce, zdroje pitné vody a tepla a... inspirace.
Musil Tomáš
Bez hladu a mlsné nálady, která uvádí vše do pohybu.
Novák Ondřej
Bez nepříjemného pocitu, že něco hoří...
Odnohová Gabriela
Já se v kuchyni neobejdu bez SPOLUstrávníků…
Palm Vojtěch
Bez té, co ještě nevečeřela!
Pokorný Antonín
Hlavně musí být duša v peří.
Rozum Inna
Bez fantazie. S inspirací a novými ingrediencemi se obyčejné vaření promění v kreativní proces.
Shovikova Liza
Tretiníková Petra
Bez vnímání možnosti pozitivního zakončení neznámé či dokonce zdánlivě neřešitelné situace v lednici.
Yeloyeva Alex
Bez vína a hudby k tanci.
Yepur Bohdan
Bez společnosti a dobrého rozhovoru.